Fighter – Født i evig kamp..

Fighter - Født i evig kamp.. (Det er navnet på mit kommende fordrag.. :-D)
 
 
Hej, mit navn er Diana jeg er 23 år gammel, og jeg er psyksisk syg. Det har taget mig flere år og komme til det skridt, og den erkendelse, hvis vi tager den fra starten af. Jeg blev født den 29 oktober, i år 1988. Oprindeligt var jeg tvilling, men min tvilling overlevede ikke, og jeg selv var ved at dø også, da jeg havde navlestrengen 2 gange rundt om halsen, så jeg er taget ved kejsersnit. husker ikke meget fra mine barndomsår. men jeg har altid været et meget aktivt barn, siger min mor ihvertfald.. :-)
 
Startede allerede i børnehaven med og være “anderledes” husker nogle episoder, jeg har bla. jagtet min lærer med en stegepande, har vel været sur over noget legetøj :-S ^^ jeg har truet en af mine klassekammerater med en paletkniv, og slået en i hovedet med et dukkehus. måske sku jeg allerede dengang have været testet, i kommuneskolen og folkeskolen blev min opførsel ikke bedre, jeg har altid slåsset, altid haft kæmpe temperament. Men mit hovede er nu skruet rigtigt nok på, det var jeg ihvertfald aldrig i tvivl om, læste aviser osv allerede i 1 klasse, i anden skrev jeg “racediskrimination” på tavlen fejlfrit vel og mærket, fordi jeg havde hørt det i nyhederne, er en nørd til ord og sprog. Det har jeg alle dage været trods mine 3 andre søskende er ordblinde, eller har svært ved og stave, og sprog. vi Kan udover det også fortælle jeg er blevet mobbet siden børnehaven, til og med 10 klasse, så skolen har aldrig sagt mig meget, ikke fordi jeg ikke kunne mine ting, men jeg hadede og være der. Ville jo bare gerne være som de andre, ville så gerne bare passe ind. Har altid haft ældre venner, fordi jeg måske i bund og grund blev voksen meget hurtigt.
 
Læs også: Impulsivitet og Robbie…
Læs også: Et liv med ADHD
 
Jeg er nok mere en drenge-pige.. Sidder sku sjældent stille, og der er altid gang i mig.. Har kørt Motocross i en del år, og endda trænet små piger i det, hvordan man køre og skiller den ad, samler den igen, osv. Jeg vil hellere ud og rode med motor sammen med drengene, end at bruge en dag på hår, negle, make-up osv, det er bare ikke mig. Kan sagtens være feminin pige, bære kjoler osv, men føler mig mest tilpas i træningstøj, hiphop tøj, og en hættetrøje. Det gør jo ikke så meget hvis det bliver svinet til i olie, eller hvad end jeg nu finder på af ting. Jeg har i mine teenage år som sagt altid været “voldig-anlagt” slår aldrig først, men altid sidst. Har forsøgt selvmord op til flere gange, osv.
 
Jeg har flyttet en del rundt, jeg er rigtig god til og flytte, det er noget af det jeg er bedst til faktisk. Jeg har drukket næsten hverdag i flere perioder af mit liv, røget hash, og taget stoffer. Party-pige nummer 1, dansede på podie til techno-fester “raves, tramp-fester” både i påvirket tilstand også uden, da jeg er musisk anlagt føler jeg rhytmen i mig, jeg danser hvad jeg føler. Efter 5-6 års vild ungdom, blev jeg 18-19. der indså jeg at måske det var på tide og snakke med min læge, for stofferne, hashen, og alkoholen påvirkede ikke mig på samme måde som den gjorde ved andre, de blev høje osv, jeg slappede bare af. Så efter en snak med min læge, blev jeg henvist til ungdoms psyk i Herning, og der var jeg igennem en pokkers masse tetst, og undersøgelser og ja det tog sin tid. 1 år efter kom de frem til, diagnoserne. “Adhd, og Borderline, med nogle angst former” Det var et hårdt slag, og en meget stor nedtur for mig. Vidste godt der var noget, men at få ord på det, og at det ikke bare var mig, det var en underlig fornemmelse.
 
I december 2008 flyttede jeg så til Skive, og her har jeg boet siden, godt nok har jeg måske flyttet 5-7 gange mens jeg har boet her i Skive, men dog ikke fra byen, som sagt jeg er bedst til og flytte. Det er bestemt ikke nemt og leve med et “usynligt handicap” jeg vil meget hellere have et fysisk handicap, det kan folk i det mindste realatere til, i stedet for den man altid for ” er du syg, du ser ikke syg ud” NEJ! men det er jeg altså, jeg har nogle ting jeg ikke kan, koncentration, hukommelse, følelser osv, det har jeg meget svært ved og håndtere. Jeg flygter fra folk hvis de kommer for tæt på, jeg lukker folk ude, lukker mig inde i mig selv, har ikke det der ligner selvværd, eller selvtillid. Og grundet alle de års mobning, har jeg fået en mærkelig indstilling til mig selv, jeg har hvad jeg kalder en “fobi for fedme” ikke for andre, men for mig selv, jeg må simpelthen ikke blive overvægtig, eller tage for meget på, så passer jeg jo igen ikke ind i systemet. Utroligt hvad folk kan gøre ved en uden de selv ved det, har aldrig været overvægtigt, men blev mobbet alligevel jo, fordi jeg bare ikke passede ind. Så i mit hovede vil jeg stadig bare gerne passe ind, så må jo ikek blive tyk, eller overvægtig. Mit humør svinger ligesom et pendul. Det ene øjeblik er jeg glad, så sur, så ked, og så vred og aggressiv. Endelig efter flere års kamp, og jeg ved ikke hvor mange forskellige slags medicin jeg efterhånden har været igennem. Har jeg endelig fundet noget der hjælper mig nogenlunde, jeg for stemningsstabiliserende medicin, anti-dep medicin, selvfølgelig også medicin mod Adhd, og noget til at sove på. Som tager noget af det kaos, og rod der er inde i mit hovede. Har ventet 1½ år på at snakke med en psykolog, men hun har desværre ikke tid endnu, da mit forløb nok kommer til og tage lang tid, så jeg er stadig selvdestruktiv i perioder.
 
Men holder mit hovede oppe, for endelig er jeg ved og blive mig selv igen, en Diana som har livsmod, kampgejst, og vil ting. Kæmper imod systemet, og staten, da jeg ikke syntes der er nok opbakning om “dårligere stillede” folk, psyksisk syge, folk med nedsat arbejdskraft osv. Der er ikke ressurser og folk til at man kan få den optimale behandling, med mindre man er millionær, og selv kan koste på det. Det syntes jeg ikke er i orden, fordi man er psyksisk syg betyder det ikke man skal stemples og sættes i bås, nej vi har også rettigheder, og vil bidrage til vores samfund. Jeg ved ikke hvad jeg sådan lige skal skrive, folk er meget velkommen til og spørge mig om ting, jeg har erfaring indenfor de fleste områder, mobning, misbrug, selvskade, adhdm borderline, angst, fobi’er.
 
Spørg løs, jeg er en åben bog.
 Det skal ikke længere være et tabu at være psyksisk syg.
 
 Mvh Diana Bysted

 

Har du selv efter og ha læst (Diana´s historie) fået lyst til og skrive en historie om dit ADHD eller dit handicap, så kan du (se mere her) om hvordan du for
din historie ind på Johnnysks.Dk ligesom diana har fået det. Du kan se se (andre´s historie) her

Sæt gang i diskussion ved at lægge en kommentar til dette blogindlæg (På forhånd tak, for hjælpen!!)

Udgivet i Historie fra andre Etiket: , , , , , , , , , , , , , , ,
En kommentar til “Fighter – Født i evig kamp..
  1. Diana Bysted siger:

    Dette er så et uddrag af min verden, og mit liv… der er meget mere og fortælle… man folk skal være velkommen til og spørge løs.. :-) mvh Diana

1 Pings/Trackbacks til "Fighter – Født i evig kamp.."
  1. […] Læs også: Fighter – Født i evig kamp.. […]

Skriv et svar